KNJIŽEVNI KUTAK

Duhovna riznica Srbije_korice

Српска књижевница, новинарка и чланица УНС-а, др Ана Стјеља објавила је књигу под насловом „Духовна ризница Србије: православне цркве и манастири“. Књига је настала на основу дугогодишњег истраживања и прикупљања потадака о историјату српских православних цркава и манастира, те тако ову књигу чине текстови који су објављивани у српској штампи у периоду од 2010. до 2016. године.

Већина текстова о српским православним црквама и манастирима објављена је у периоду од 2010. до 2015. године у оквиру рубрике „Упознајмо Србију“ листа „kWh“, тадашњег званичног штампаног гласила Електропривреде Србије. Неколико текстова је објављено у магазину „Одбрана“, часопису „Православље“ и у „Магазину“, недељном додатку листа Политика.

У књизи је укупно обрађено педесет српских православних светиња. Када су цркве у питању, посебно се водило рачуна о одабиру мање познатих и историјски те архитектонски занимљивих цркава какве су цркве-брвнаре и пећинске цркве. Што се манастира тиче, у књизи су представљени манастири свих епархија, чиме се…

View original post 125 more words